Villa Tolnay Rajnai Rizling 2007
Picture of Vesztergombi Kékfrankos Rajnai Rizling er mere kendt som Rhein Rizling. Vinmageren, Nagy László, har kørt vingården til perfektion, som ligger ved sydspidsen af Balatonsøen på Nordsiden. Den nordlige del af Balatonsøen er tidligere vulkansk område, derfor høje bakker, samt giver den vulkanske undergrund en frisk mineralsk smag til vinen, som denne også har en snert af.

De positive træk fra den lidt ældre årgang findes i den smukke rene duft, hvor man kan føle en anelse abrikosduft. Når man smager, møder man en moden, kraftig syret, mineralsk smag med en snert af abrikos og dadel aroma. Mellem kraftig men kompakt vin, som både komplementer maden flot, men også kan nydes i godt selskab. Villa Tolnay’s Rhein Rizling har igennem mange år været valgt i toppen af druen i Ungarn.

Vesztergombi Kékfrankos 2009
Picture of Vesztergombi Kékfrankos Vesztergombi er en ældre vingård med lokation i det sydlige Ungarn i området, Szekszárd. Vesztergombi Csaba hedder vinmageren, som lige har overtaget det fra sin fader, Ferenc. Szekszárd er kendt for sine rødvine, hvor Kékfrankos står for en stor del af druerne.

Denne Kékfrankos, som på østrigsk kaldes Blau Fränkisch, er en frisk rødvin, som har været omtrent 6 måneder i trætønder. Alligevel har den fået en fin mængde tannin, og har en snert smag af kirsebær og blomme. Dejlig rund, frisk, men også lidt maskulinitet, som sagtens kan ryge et par flasker af under en god snak, eller et godt måltid.

Vesztergombi Turul Cuvée 2011
Picture of Vesztergombi Kékfrankos Denne vin er fra samme vinmager som Kékfrankos fra det sydlige Ungarn. Szekszárd området er kendt for sine markante rødvin, hvilken denne må siges at være. Det er en cuvée, hvilket vil sige, at den består af flere forskellige druer, nemlig 60 % Cabernet Franc og 40 % Merlot. Den har været lidt over et år i egetræstønder, og derfor lagt i flasken inden den kom til salg.

Turul Cuvée er en selection vin, hvilket betyder kun lavet i de bedste årgang, og af de bedste druerne fra markerne. Turul er Ungarns nationalfugl, hvilket vinen er opkaldt efter. Vinen har en dyb farve, intens duft, og er en kraftig og velsmagende vin.

Tarjányi Igazgyöngy 2012
Picture of Vesztergombi Kékfrankos Tarjányi er en nyere vinmager fra området, Eger, øst for Budapest. Tarjányi Gyula hedder vinmageren, som selv er uddannet ingeniør, men valgte at gå vinens vej for nogle år siden. På rekordtid er han blevet en af de mest anerkendte vinmagere i Eger, som ses for at være et af de mest kendte områder i Ungarn, hvor ”Bull’s Blood” også produceres.

Denne cuvée er en klassisk champagne cuvée med Chardonnay og Pinot Noir, hvor Pinot Noir gør, at den får denne rose farve. Naturligt gæret med saften fra den hvide og røde drue. Denne teknologi er interessant med en blanding af hvide og røde druer, som giver en dejlig let frisk cuvée.

Gothersgade 39,1139 København K.
www.cafebohemia.dk